Сирійські християни: місія – вижити
  • Нед, 01/09/2013 - 22:33

Патріарх Мелькітської католицької церкви Григорій ІІІ застеріг світову спільноту від проведення військової операції у Сирії. На думку сановника, такий крок стане «трагедією» для Арабської Республіки та всього близькосхідного регіону. Духовний лідер сирійських католиків вважає, що військове втручання в цій країні лише сприятиме «розпалюванню насилля, тероризму та злочинної діяльності».

 

 

Нещодавно США та Франція почали відкрито обговорювати можливість проведення військової операції у Сирії у відповідь на хімічну атаку, яку нібито провели урядові війська, підконтрольні Башару Асаду. Внаслідок інциденту в околицях Дамаска загинуло понад 1400 осіб.

За часу правління родини Асадів сирійські християни почувалися у безпеці, їх захищали від нападів з боку радикальних груп мусульман-суннітів, зокрема «Фронту аль-Нусра». Втім, у липні в Інтернеті з’явилося відео, на якому зафіксовано, як ісламістські бойовики, вигукуючи «Аллах, акбар!», позбавили життя католицького священика Франсуа Мурада.

Так само у липні бойовики, пов’язані з «Аль-Каїдою», вбили католицького священика з Італії, а раніше, у квітні, на півночі Сирії захопили у полон двох православних священнослужителів.

Християнська громада Сирії одна з найстаріших у світі. З огляду на події в цій близькосхідній державі сирійські християни не можуть почуватися у безпеці. Вони все частіше зазнають переслідувань з боку бойовиків, які бажають створити у Сирії ісламський халіфат.

Джерело: http://ua.jn1.tv