Сирійські католики просять керівництво Євросоюзу не озброювати опозицію
  • Срд, 03/07/2013 - 19:06

«Постачання зброї у Сирію веде лише до збільшення кількості сиріт та вдів», − з такими словами звернувся мелькітський (греко-католицький) патріарх Антіохійський Григорій III Лахам до президента Євросоюзу Германа Ван Ромпея.

Делегація представників Католицької Церкви в Сирії та Лівані побувала в кінці червня в Брюсселі, щоб донести до керівництва Євросоюзу свій погляд на нинішні трагічні події в регіоні. Поїздка відбулася на запрошення міжнародного добродійного фонду «Допомога Церкві в потребі».

Крім патріарха Григорія до групи увійшли Архиєпископ міст Захле і Ферзул (Ліван) Ісам Джон Дарвіш і священик-єзуїт Зіяд Хіляль − один з небагатьох католицьких монахів, що залишаються жити в сирійському Хомсі.

За три дні перебування в Брюсселі члени делегації також зустрілися з працівниками кабінету глави Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу і депутатами Європарламенту.

Патріарх Григорій висловив переконання, що мир у Сирії може бути досягнутий тільки шляхом політичного діалогу. Представники близькосхідних християн висловили крайню стурбованість рішенням озброювати повстанців, прийнятим нещодавно на саміті «Друзів Сирії» в столиці Катару. Цей захід, вважають вони, призведе лише до подальшого погіршення ситуації.

Члени делегації розповіли європейським політикам про важккі умови, в яких знаходяться сотні тисяч сирійських біженців, багато з яких знаходяться зараз в Лівані. Тільки в долині Бекаа католицькі організації надають допомогу 1500 сім´ям, кожна з яких складається, щонайменше, з семи чоловік.

За період, що минув з початку громадянської війни в Сирії, фонд «Допомога Церкві в потребі» виділив понад мільйон євро на надання допомоги біженцям і переміщеним особам.

За матеріалами: www.blagovest-info.ru