Сирійські мелькіти хочуть беатифікувати трьох мучеників з Маалуля
  • Чтв, 05/12/2013 - 10:48

Під час пленарної асамблеї Конгрегації у справах Східних церков, Патріарх Мелькітської католицької церкви Григорій III Лахам звернувся до Святого Престолу з проханням розпочати процес беатифікації 3-ох мучеників, вбитих за віру сирійськими ісламістами в селищі Маалуля, повідомило агентство fides.

«Троє християн, вбитих в Маалулі за відмову зректися віри – Мішель Таалаб, Антоній Таалаб і Саркіс Захем – є справжніми мучениками, – сказав Патріарх. – Ми готові залишатися на цій благословенній землі навіть ціною мучеництва, ціною нашої крові».

Патріарх Григорій висловив серйозне занепокоєння у зв'язку з новим вторгненням в Маалуля загонів сирійської опозиції, що взяли в заручники 12 монахинь православного монастиря св. Теклі.

За інформацією мелькітського Патріарха, з початку громадянської війни в Сирії 9 млн. людей були змушені покинути свої домівки. Понад 1.2 млн. сирійців, зокрема, 42 тис. християн , змушені були втікати до Лівану. В цілому, за час військового конфлікту країну покинули понад 450 тис. християн, близько 1200 християн, серед яких священики і монахи, були вбиті. Більше 60 храмів були зруйновані або пошкоджені.

За матеріалами: www.sedmitza.ru