Сирійські повстанці не хочуть бачити Росію в якості посередника
  • Нед, 25/09/2016 - 19:09

Представники груп повстанців звинуватили Росію в співучасті в злочинах проти народу Сирії. За останню добу повстанцям вдалося відвоювати втрачені напередодні райони в Алеппо.

Сирійські повстанці відвоювали вранці у неділю, 25 вересня, райони Алеппо, які урядові війська захопили напередодні. Зокрема, повстанці повернули контроль над малозаселеним табором для біженців Хандарат. Про це повідомляє агентство AP з посиланням на Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини.

Район розташований поблизу дороги Кастелло - критично важливого шляху постачання для частини міста, яку контролюють повстанці. Впродовж останніх тижнів дорогу Кастелло утримують урядові війська, які блокували постачання гуманітарних вантажів до східної частини міста, де й досі проживають до 250 тисяч осіб.

За тиждень з часу припинення перемир'я кількість загиблих в Алеппо внаслідок авіаударів сирійської та російської авіації зросла до 213 осіб, серед яких - і діти.

Тим часом представники груп повстанців заявили, що через велику кількість загиблих та жорстке бомбардування Алеппо мирний процес є нікчемним. Спільну заяву підписали представники понад 30 груп повстанців, зокрема й ті, яких підтримують Туреччина, країни Перської затоки та Захід. Повстанці відмовляються сприймати Росію як посередника у конфлікті, оскільки Кремль "був спільником режиму у злочинах" проти народу Сирії, цитує агентство Reuters. Окрім того, в заяві зазначається, що сирійські урядові війська використовували у ході війни напалм та хімічну зброю.