Сирійським біженцям не перестане допомагати лише Церква
  • Суб, 27/04/2013 - 13:52

«Про сирійських біженців забувають, а їхнє становище з кожним днем стає драматичнішим. Незабаром їм бракуватиме основної допомоги», – так оцінює ситуацію в Сирії італійська місіонерка с. Адель Фумагаллі, що працює в католицькій лікарні на півдні Йорданії, де  з кожним днем зростає кількість біженців. Від січня їх стало втричі більше. В усій Йорданії притулок знайшли щонайменше півмільйона сирійців.

 

Пункт допомоги у місті Карак, у якому всього 40 ліжко-місць, надає допомогу 30 тис. біженців. Його діяльність стала можливою завдяки фінансовій підтримці Ватикану через Католицьке співтовариство допомоги для Близького Сходу (CNEWA). «Ситуація драматична. Гуманітарні організації та Організація Об'єднаних Націй попереджають, що через відсутність коштів за кілька місяців не зможуть постачати воду, медикаменти, продовольство», – каже с. Адель.

 

А потреби збільшуються з кожним днем. Оскільки чимало дітей-сиріт живуть на вулиці, намагаючись самотужки прогодувати себе з жебрацтва. За підтримки Церкви в таборах створюють спеціальні будинки для таких дітей, де вони можуть продовжувати навчання.

 

ЮНІСЕФ публікує вражаючі цифри, що свідчать про щоденні екзекуції над дітьми сирійців. За 700 днів конфлікту в Сирії загинули щонайменше вісім тис. дітей. Отже, щодень гине приблизно 11 дітей.

 

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va/