Сирійський католицький Патріярх: Захід продав близькосхідних християн за нафту
  • Птн, 30/08/2013 - 17:52

Сирійський католицький Антіохійський Патріярх Ігнатій Юзеф ІІІ Юнан звинуватив Захід у тому, що він продав близькосхідних християн за нафту. Патріярх Ігнаті Юзеф вважає, що Захід не доклав необхідних зусиль, щоб знайти шляхи діалогу сторін сирійського конфлікту й відкрити шлях для створення плюралістичної влади в Сирії.

Патріярх рішуче засудив будь яку військову акцію в Сирії. Що більше, він звинуватив західні уряди в тому, що саме вони озброїли сирійських повстанців та доклали зусиль, щоб розсварити сирійських мусульман. «Захід думає, що з приходом до влади сирійських повстанці демократія замінить диктатуру, але це – велика помилка. Насильна зміна режиму, без урахувань інтересів усіх сторін, викличе насильство ще гірше, аніж конфлікт в Іраку» - заявив Патріярх Ігнатій Юзеф ІІІ.

«Ми глибоко розчаровані макіавеллівською політикою західних держав: Франції, Великобританії, США та інших – вони бачать нафту і забувають про власні принципи. Уже більше як два роки вони разом з Туреччиною твердять, що сирійський режим ось-ось паде і цим вводять в оману власних громадян і підігрівають сирійський конфлікт. У той же час теперішній сирійський режим усе ще досить сильний. В сирійському конфлікті уже загинули сотні тисяч невинних людей.» - стверджує Патріярх.

Паріярх стверджує також, що найбільшою помилкою Заходу є підтримка в ім’я демократії недемократичних режимів Аравійського півострова, як наприклад Саудівської Аравії та Катару, які, на думку глави сирійських католиків, є головними розпалювачами конфліктів у мусульманському світі. На думку Ігнатія Юзефа ІІІ Юнана, західні політики, приймаючи глав таких держав як героїв демократії та закриваючи очі на їхні злочини, продають близькосхідних християн за нафту.

За матеріалами ika.hr