Сирійсько-католицький Архиєпископ звернувся до Обами
  • Втр, 10/09/2013 - 15:41

«Пишу вам заради миру, заради нашого миру. І пишу вам проти війни, вашої війни» - цими словами сирійсько-католицький Архиєпископ Високопреосвященний владика Жак Бенан Гіндо звернувся до американського президента Барака Обами. Архиєпископ Гіндо вимагає від очільника США зупинити плани стосовно військової інтервенції в Сирію.

Його Архиєпархія Гассаке-Нізібі знаходиться на північному сході Сирії в провінції Джазіра, в якій згідно з словами Архиєпископа, повністю блоковано і потерпає від війни, руйнування та браку найнеобхіднішого півтора мільйони людей.

У своєму листі Архиєпископ Гіндо гостро критикує шлях війни, на який стала Американська адміністрація, а також виражає обґрунтований сумнів у тому, що хімічну атаку, заради якої американці готові військово втрутитися в сирійський конфлікт, вчинив режим президента Ассада. Архиєпископ радить американському президенту дочекатися результатів комісії ООН, яка розслідує це питання та просить президента США докласти зусиль, щоб уникнути нового кровопролиття, руйнувань та нових терпінь сирійського народу.

«Пишу вам, чиє ім’я несе в собі слово «барака» - благословення. Нехай буде благословення для вашої нації і мир, як плід благословення для мого народу. Це є моїм бажання. Але воно зараз в руках лауреата Нобелівської нагороди за мир» - завершує свого листа Архиєпископ Гіндо.

За матеріалами ika.hr