Сирію покинуло близько півмільйона християн - сирійський архиєпископ
  • Чтв, 10/10/2013 - 12:21

Переслідування християн тривають у Сирії. Бойовики зруйнували 60 храмів, півмільйона християн змушені були емігрувати з країни. Такі дані навів на зустрічі в Москві з представниками Держдуми архиєпископ Мар Сілуан Петр Аль-Немех (Сирійська православна Церква), повідомила Служба комунікації Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ.

Зі слів архиєпископа «те, що зараз відбувається в Сирії - це спільний біль». На даний момент зруйновано 60 християнських храмів у різних містах (Хомсі, Алеппо, Маалулі та ін.), у цих населених пунктах гинули і продовжують гинути віруючі.

«Ми розраховуємо, що Сирія залишиться для нас домом», - висловив надію архипастир, з жалем констатувавши, що країну покинули вже півмільйона християн.

У зустрічі взяли участь єрархи шести християнських церков, які прибули днями до Москви. У вівторок в Троїце-Сергієвій лаврі вони розмовляли з Патріархом Кирилом.

У четвер, 10 жовтня, сирійські єрархи візьмуть участь у науково-історичній конференції в Московському державному університеті.

За матеріалами www.blagovest-info.ru