Ситуація в Оріссі заспокоїлась, однак кривду не направлено
  • Втр, 29/01/2019 - 18:08

Ми хочемо, щоб Церква офіційно визнала, що жертви антихристиянських погромів в штаті Орісса є мучениками – зазначив місцевий Архиєпископ Джон Барва. Минає вже десять років від трагічних подій, під час яких в цьому індійському штаті було вбито понад сотню християн, знищено 232 храми і понад 5 тисяч домів християн.

Через десять років християни досі не можуть дочекатись відшкодування за нанесену їм шкоду. На волі залишаються багато індуїстських зловмисників. Саме тому офіційне визнання жертв погромів мучениками було б для місцевих християн надолуженням за їх терпіння – зазначає Архиєпископ Барва. Водночас він додає, що ситуація в штаті Орісса заспокоїлась.

«Як єпископ, я відвідав кожну парафію і кожне село, кожен закуток цієї дієцезії. Всюди я зустрічаюсь із місцевими управителями, представниками інших релігій. І мушу сказати, що я ні разу не зустрівся із появами ворожості. Можливо, вони приховували її, але назовні не виявляли, - зазначив він в коментарі для Радіо Ватикану. – Звичайно, присутні невеликі групи фанатиків, ми їх добре знаємо. Їх небагато, однак вони піднімають великий галас навколо себе. Вони жодного разу не переступили мені дорогу. Я завжди зустрічаюсь із привітним прийняттям. Звичайно, що і я привітно налаштований до провідників різних суспільних груп, до місцевої влади. І вони відповідають мені взаємністю. Наприклад, минулого року вони вже вчетверте нанесли нам святковий візит на Різдво і разом з нами колядували», інформує Vatican News.