Ситуації в Сирії присвячене різдвяне послання Caritas Internationalis
  • Суб, 24/12/2016 - 13:18

Нещодавно організація «Карітас Інтернаціоналіс» опублікувала на своєму вебпорталі різдвяне послання свого голови кардинала Луїса Антоніо Таґлє під назвою «Ніколи Різдво в Сирії».

«Здається, що тут завжди зима, але ніколи немає Різдва», – таким сумним реченням розпочинається це звернення. Кардинал описує жахливі умови проживання мешканців цієї країни, яка вже понад п’ять років охоплена війною: «Мільйони людей залишилися без житла. Ті, що мають дах над головою, не мають ні опалення, ні електроенергії. Навіть співробітники “Карітас” змушені палити свої меблі, щоб зігрітися».

Голова організації «Карітас» згадує сирійську жінку Юзру, яка зі своїми чотирма дітьми, яким ще не виповнилося 6 років, прийшла пішки до Дамаску, і зараз вони не мають зовсім нічого, бо останні валізи, які вони мали, змушені були залишити по дорозі через надмірну вагу.  

«Гроші, які «Карітас Інтернаціоналіс» отримала на Різдво, ми використали для того, щоб дати 500 дітям в Дамаску ваучери на теплий одяг і взуття», – зазначив кардинала Таґлє. Він пригадав слова подяки іншої сирійської матері Мажіди. «Ціни на одяг занадто високі, – говорила вона. – Новий одяг став мрією для моїх дітей. Їм дійсно потрібна ця допомога, щоб кожен день ходити до школи і в зимовий період трішки бути в теплі в нашій холодній квартирі».

Ієрарх подякував усім співпрацівникам організації Карітас, які живуть пліч-о-пліч з людьми, що страждають. Він також навів слова Папи Франциска, який назвав героями тих людей, які «залишилися серед руїн, щоб надавати матеріальну і духовну підтримку». «Ця війна є найпохмурішою зимою Сирії, – написав кардинал, – але ми знаємо, що після зими приходить весна». Він подякував жертводавцям за підтримку і, цитуючи слова Святішого Отця, закликав усіх молитися про навернення тих, від кого залежить доля Сирії, а на завершення побажав усім радісного й благословенного Різдва.