Ситуацію Української та Румунської Греко-Католицьких Церков обговорять у Ватикані
  • Пон, 23/06/2014 - 17:49

Ситуація Української та Румунської Греко-Католицьких Церков буде в центрі уваги учасників 87-ї сесії Ініціатив з допомоги Східним Церквам (ROACO) – міжнародного об'єднання благодійних організацій. Триденний форум розпочнеться 23 червня 2014 року у Ватикані.

Під час форуму обміркують пріоритети євангелізаційної діяльності та ініціативи, спрямовані на допомогу душпастирям і душпастирським структурам Української та Румунської Греко-Католицьких Церков. В асамблеї візьмуть участь кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації у справах Східних Церков, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Святослав Шевчук, Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Томас Галіксон, куріяльний єпископ Фарагаса і Алба-Юлії в Румунії Клавдій Лусіан Поп та інші єрархи.

Учасники сесії ознайомляться з ситуацією в Сирії, про яку розкажуть Апостольський Нунцій у цій країні Архиєпископ Маріо Денари та представники місцевої організації «Сaritas», а також з ситуацією у Святій Землі. На форумі проаналізують використання коштів, зібраних як пожертву у Велику П'ятницю.

У засіданнях візьме участь представник недавно створеного Папою Секретаріату у справах економіки Святого Престолу, щоб краще ознайомитися зі способами, якими Конгрегація у справах Східних Церков координує розподіл коштів, зібраних членами Ініціатив з допомоги Східним Церквам.

24 червня учасники зустрічі відвідають Папський Східний Інститут, а 26 червня їх прийме на аудієнції Папа Франциск.