Скандал із нападом на студентів-католиків із Ковінґу набирає оборотів. Адвокату погрожують смертю
  • Суб, 26/01/2019 - 12:25

Як ми повідомляли раніше, у Вашингтоні (округ Колумбія) відбувся інцидент, під час якого студенти Вищої католицької школи із Ковінґу (штат Кентуккі) зазнали нападу спочатку від чорношкірих сектантів, а потім - від професійних активістів за права американських індіанців. І хоча нападники ображали студентів усілякими гидкими словами, вигукуючи расистські гасла, ліберальні ЗМІ у нападі звинуватили студентів. У ЗМІ та соцмережах прокотилася неймовірна хвиля ненависті й погроз на адресу хлопців.

Не дивлячись на те, що згодом в мережі з’явилось відео, яке показує цілковиту невинність хлопців, в кампанію кібер-лінчування студентів включилися не тільки ліві активісти й політики, але й голлівудські знаменитості. До цього долучились і деякі католицькі та консервативні лідери.

23.01. цього року адвокат Роберт Бернс, котрий взявся безкоштовно представляти сім’ї постраждалих підлітків з Ковінґу, видав заяву, у якій закликає сім’ї постраждалих зголоситися до його офісу та дає ЗМІ і знаменитостям, котрі опублікували брехливу інформацію про ковінґських студентів та образливі коментарі й погрози, 48 годин для того, щоб вибачитись перед підлітками і суспільством загалом. Якщо цього не буде зроблено, адвокат обіцяє подати відповідні позови до американських судів.

Вже до кінця того дня адвокат Бернс отримав погрози терористичного нападу на свій офіс, про що він заявив на шпальтах The Gateway Pundit. Бернс заявив, що не боїться погроз і якщо ці погрози мали на меті відлякати його від допомоги сім’ям ковінґських студентів, то ці погрози осягнули протилежний ефект.

Того ж дня стало відомо, що рейтинговий сенатор-демократ, член сенатського Комітету з розвідки, Марк Ворнер, звернувся з вимогою до компанії Twitter надати інформацію стосовно Twitter-акаунту @2020fight, через який було злито неправдиву інформацію про випадок студентів з Ковінґу, з якої й почався увесь скандал.

Також і лідер більшості в Сенаті Майк Макконнелл оприлюднив заяву, в якій гостро розкритикував напад ЗМІ та соціальних мереж на студентів-католиків з Ковінґу.

23 січня, в офісі єпархії Ковінґу виявлено підозрілий пакет, через який там було проведено евакуацію. Пакет доставила служба доставки. Поліція визначила пакет як не вибухонебезпечний, проте конфіскувала його.

Між тим, частина американських експертів почала наголошувати, що вся кампанія проти хлопців з Ковінґу дуже нагадує іноземні кампанії дезінформації під час американських виборів у 2016 році. Проте, було також висунуто припущення, що акаунт @2020fight не є акаунтом іноземних спецслужб, а належить вчительці із Сан-Франциско, котра є фанатичною противницею президента Трампа. На даний момент, після запиту CNN, який фактично і розпочав кампанію цькування студентів-католиків, Twitter видалив акаунт @ 2020fight через те, що фото профілю виявилось підробленим.

Також виявилось, що головний нападник на студентів Натан Філліпс, котрий представляє себе ветераном війни у В’єтнамі, ним не є. Більше того, виявилось що Філліпс раніше був судимий та навіть втікав із в’язниці. Попри відео, яке розвінчує неправдиві повідомлення Філіппса про інцидент з студентами з Ковінґу, він і далі продовжує наполягати на своїй версії подій і виставляти себе жертвою расизму.

Нагадаємо, що Філліпс та його прихильники 19 січня цього року намагалися зірвати Месу в Національному санктуарії Непорочного Зачаття у Вашингтоні.