Скликання позачергового Синоду Єпископів чітко вказує на шлях, яким має прямувати Церква
  • Срд, 09/10/2013 - 14:53

Як уже повідомлялось Папа оголосив про ІІІ Загальну Надзвичайну Асамблею Синоду Єпископів, яка відбудеться від 5 до 19 жовтня 2014 року на тему: «Душпастирські виклики сім’ї у контексті євангелізації».

У розділі Кодексу Канонічного права, що стосується синодальних зборів, йдеться про те, що Синод Єпископів збирається на позачергові генеральні збори, коли питання, що потребує обговорення для добра Вселенської Церкви, вимагає швидкого тлумачення.

«Дуже важливо, що позачерговий Синод скликаний на тему душпастирства родин, - сказав директор Ватиканського прес-центру о. Федеріко Ломбарді, S.J. – Це шлях, який Папа має намір розвивати, і яким поведе спільноту Церкви разом з відповідальною участю єпископату з усіх куточків світу».

«Це правильно, - додав він, - що Церква має йти як спільнота у роздумах і молитві, і те, що вона приймає загальні пастирські напрямки по відношенню з найбільш важливими моментами – такими як душ пастирство родини – під проводом Папи і єпископів. Скликання позачергового Синоду Єпископів чітко вказує на цей шлях. У цьому контексті, пропозиція виняткового пастирських рішень місцевими особами або структурами несе ризик породження плутанини. Доречно підкреслити, як важливо слідувати шляхом повноцінного спілкування з церковною спільнотою».

О. Федеріко також зазначив, що 7 жовтня Папа Франциск відвідав засідання Секретаріату Синоду, який відбувався цими днями у Ватикані. Секретаріат складається з 15-ти духовних осіб, які займаються підготовкою до наступного Синоду.

Джерело: Католицький медіа-центр