Скоро вийде друком новий «Довідник кардиналів»
  • Втр, 15/10/2013 - 00:10

Видання буде включати в себе інформацію про всіх живих і померлих кардиналів від XI до XXI ст. Перші два томи А і В уже були представлені 10 жовтня.

Автори книги – німецький історик Церкви Ганс-Йоахім Крахт, колишній головний редактор німецького відділення ватиканської газети «L’Osservatore Romano» та  італійський історик Памела Сантоні.

Серія починається від 1058 року, роком пізніше Папа Миколай II опублікував декрет, згідно з яким колегія кардиналів отримала право обирати понтифіка. Загалом планують охопити життя близько 3500 кардиналів. Уся серія має побачити світ упродовж 4 років.

Разом з інформацією про життя і діяльність кардиналів у видання включені численні джерела і посилання. У ньому висвітлюються аспекти, що стосуються історії мистецтва, архітектури, філософії і природознавства. Ці галузі знань перебували в сфері інтересів кардиналів, особливо в епоху Відродження, – пояснив Ганс-Йоахім Крахт.

Він навів приклад Миколая Кузанського (1401–1464): «Цей вчений-ерудит активно займався природничими науками. Інакше 1935 р. один з кратерів Місяця не отримав би його імені».

Кардинал Йоахим Майснер зазначив унікальність цього видання. Останній довідник кардиналів вийшов друком французькою мовою 1857 р. під егідою тодішнього вікарія собору Ам'єна Шарля Бертона.

За матеріалами www.sedmitza.ru