Слідами апостолів: Божественна Літургія з греко-католиками Кіпру
  • Чтв, 30/06/2016 - 15:02

Цими днями о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, повернувся з міста Лімасол, що на острові Кіпр. Там у неділю Всіх святих священик зустрівся з українськими емігрантами та спільно з ними молився Божественну Літургію.

Поїздку до Греції було організовано Пасторально-міграційним відділом Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви.

На недільному Богослужінні були присутні близько 20 мешканців острова Кіпр. Всі вони є українцями, які приїхали до Греції з різних куточків України.

Отець Любомир закликав присутніх, щоби вони активно гуртуватися довкола Церкви, довкола Бога і постаралися створити українську парафію. Священик згадав свій досвід перебування за кордоном під час студентських років, коли навчався у Варшаві. Тоді місцем, яке найбільше об’єднувало українців, була церква.

Острів Кіпр відомий тим, що саме сюди багато років тому вирушили апостоли, аби проповідувати вчення Христа, - зазначив отець Любомир. «Колись апостол Павло, прибувши на Кіпр з апостолом Варнавою, почав сіяти Боже Слово, і тут повстали величні християнські святині. Сьогодні бачимо, як це єпископське слово продовжує поширюватися. Місяць тому владика Йосиф (Мілян) сіяв те зерно між вами, а сьогодні можемо разом служити Літургію, збиратися на спільну молитву. Будемо сподіватися, що такі зустрічі стануть систематичними, а потім тут виросте наша парафія», – сказав священик.   

Для мігрантів з України візит священиків є свідченням того, що Бог про них пам’ятає, - ділиться враженнями на сторінці фейсбук пані Тетяна Мартиненко. «Аналізуючи останні події в житті нашої громади, можемо помітити, що Бог не забув про нас! І хоча досі не було в нас своєї церкви на острові, Господь все ж шукає ту загублу овечку, якою є ми з вами, українці на Кіпрі. Бог турбується про кожну людську душу зокрема, але Він також закликає нас до об`єднання, до згуртованості, до ще більших діл милосердя і небайдужості один до одного», - пише пані Тетяна.

Це вже третя Божественна Літургія для українців, що проживають у м. Лімасол на Кіпрі. Першу відслужив отець Василь Захарусь, другу очолив владика Йосиф (Мілян), а третю Літургію служив отець Любомир Яворський.

Прес-служба Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
 у справах душпастирства силових структур України