«Слова Ісуса Христа, Учителя Життя, проникали в серце людини і зцілювали», - Блаженніший Святослав
  • Пон, 21/10/2013 - 09:43

19 жовтня 2013 року єпископи Східних Католицьких Церков відслужили Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Святих Петра й Павла в м. Кошиці (Словаччина). Святу Літургію очолив владика Ян Баб’як, Архиєпископ Пряшівський, Глава Греко-Католицької Церкви в Словаччині.

Проповідь італійською та українською мовами про зцілення слуги сотника виголосив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви. Цю подію він назвав зустріччю Слова Божого з поганською культурою. «Слова Ісуса Христа, Учителя Життя, проникали в серце людини і зцілювали, тобто повертали до повноцінного життя тих, хто з вірою просить», - повідомили у Кошицькій єпархії.

Крім того, Блаженніший Святослав цитував Папу Венедикта XVI, кажучи про те, що «віра – це не доктрина, а мистецтво життя. І таку повноцінність життя дає лише Христос».

Відтак Глава УГКЦ пригадав присутнім єпископам, що «вони перші покликані проголошувати Слово Боже і зцілювати ним зранену людину сучасності».

На завершення проповіді Предстоятель УГКЦ закликав молитися до св. Кирила і Мефодія, які змогли передати Слово Боже в усій його дієвій повноті.

Слід відзначити, що на Святій Літургії в новому храмі служило понад тридцять ієрархів та присутніх священиків. Співом Літургію супроводжував молодіжний хор під керівництвом о. Даніела Порубца.

 

Департамент інформації УГКЦ

Переклад Оксани Гуменної