Слова Папи перед молитвою «Ангел Господній» в неділю, 25 вересня 2016
  • Пон, 26/09/2016 - 11:11

У неділю, 25 вересня 2016 р., Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані Святу Месу з нагоди Ювілею катехитів. Євхаристійне богослужіння завершилося проказуванням молитви «Ангел Господній», перед яким Святіший Отець звернувся до учасників богослуження з кількома словами. Насамперед, його думка полинула до Німеччини, де напередодні відбулася беатифікація:

«Дорогі брати й сестри, вчора у Вюрцбурзі, Німеччина, проголошений блаженним Енґельмар Унцайтіґ, священик зі Згромадження Місіонерів з Маріяннхілл. Убитий з ненависті до віри в таборі смерті Дахау, він протиставив ненависті любов, на жорстокість відповів лагідністю. Нехай же його приклад допоможе нам також і серед випробувань бути свідками милосердної любові та надії».

Далі Глава Католицької Церкви висловив свою підтримку мексиканському єпископатові з нагоди ініціативи на захист традиційної сім’ї, в рамках якої на вулиці вийшло кількасот тисяч вірних. «Охоче приєднуюся до єпископів Мексики, – сказав він, – підтримуючи заанґажування Церкви й громадянського суспільства на користь родини і життя, які в наш час вимагають особливої уваги з боку душпастирства й світу культури в усьому світі. Крім того, – додав Папа, – запевняю свої молитви за дорогий мексиканський народ в наміренні того, щоб припинилося насильство, яке цими днями заторкнуло також деяких священиків».

Тієї неділі відзначався Всесвітній день глухих, що також не пройшло повз увагу Святішого Отця. «Бажаю поздоровити всіх глухих, також і тут представлених, і заохотити їх робити свій вклад у те, щоб Церква і суспільство ставали дедалі здатнішими приймати всіх», – сказав він.

«Врешті, особливі привітання скеровую вам, найдорожчі катехити! Дякую вам за ваше заанґажування у Церкві на служінні євангелізації в передаванні віри. Нехай же Пресвята Богородиця допоможе вам бути витривалими на дорозі віри та своїм життям давати свідчення тому, що передаєте під час катехизації», – побажав Наступник святого Петра та очолив проказування Марійської молитви.