Словацькі фахівці звернулися до президента, прем’єра і уряду з вимогою відмінити пропаганду гендерної ідеології в школах
  • Втр, 10/03/2015 - 17:52

У Словаччині був опублікований «Заклик лікарів, психологів та інших фахівців про вплив гендерної ідеології на психічне здоров’я дітей», в якому експерти закликали владу заборонити проникнення гендер-ідеології в освітній процес.

Провідні фахівці у своїй заяві підкреслили небезпеку впливу гендерної ідеології на психічний розвиток дітей та молоді. Зокрема, підкреслили небезпеку усунення традиційних моделей гендерної поведінки (т.зв. стереотипів), що найчастіше пропагується гендер-освітою під прикриттям «боротьби із забобонами і дискримінацією».

Експерти вказали на те, що гендерна ідеологія не є предметом медичного або наукового дослідження, але інструментом політичного і соціального експерименту: «Це соціальний експеримент з використанням проб і помилок, де тільки майбутнє може показати, що це було трагічною помилкою… З наукової, медичної та психологічної точки зору  експериментування з психічним і моральним розвитком дитини є неприпустимо».

«Ставлення під сумнів дитячої сексуальної ідентичності становить серйозний ризик виникнення розладу гендерної ідентичності, що насправді є психічним порушенням і належить до міжнародного переліку хвороб», – заявила лікарка і викладачка університету Єва Грей.

Заклик був адресований президенту, прем’єр-міністру і уряду. Також депутати отримали його електронною поштою. Був створений офіційний сайт www.rodovescitlivovanie.sk, який містить повний текст звернення. Він також включає в себе поточний список підписаних, який регулярно оновлюється.

Експерти з галузі медицини, психології або педагогіки мають намір вислати заклик всім директором дитячих садків, початкових і середніх шкіл. Крім того, ще одним пріоритетом експертів є організація професійних лекцій на тему «Гендерна ідеологія, рольові моделі в освіті та їх вплив на психо-сексуальний розвиток особистості. Погляд з медичної точки зору».