Слово Блаженнішого Святослава з нагоди 25-ї Молодіжної прощі до відпустового місця у Гошеві
  • Птн, 26/05/2017 - 09:08

Дорога молоде!

Мир Вам у Господі!

Із великою радістю сприйняв я звістку про організацію 25-ї Молодіжної прощі до відпустового місця Свято-Преображенського монастиря отців Чину святого Василія Великого в селі Гошів. Проведення стількох прощ – це знак неабиякого Божого благословення для всіх – і організаторів, і учасників.

Передусім складаю щиру вдячність організаторам прощі, які своїми пожертвами, допомогою і молитовним супроводом уможливили її проведення. Ви стали подібними до апостола Филипа, який промовляє: «Прийди і подивись!» – до сучасної молоді, що хоче глибше пізнати Христа у своєму житті. Дякую і всім вам, хто відгукнувся на заклик учасників і взяв участь у прощі. Сьогодні ви з упевненістю можете сказати: «Ми бачили Світло істинне, ми прийняли Духа Небесного!»

Дорогі учасники прощі, ваша спільна дорога до цього святого місця – це ще одна нагода подякувати милосердному Богові за всі дари, які кожен із вас від Нього отримав. Пройшовши свій шлях у молитві, віддавши все в Божі руки, у мовчанні розважаючи над уривками зі Святого Письма, ви, хоча і відчуваєте тілесну втому, залишаєтеся піднесеними духом. Саме Христос, який оновлює все, сьогодні наповнює ваше життя новим змістом.

У Його присутності виклики, які стояли перед вами, набувають іншого значення. Ви отримуєте силу з висоти, яка є виявом Божої благодаті, що спливає на вас сьогодні. Ця сила дасть вам, скріпленим вірою в Ісуса Христа, можливість жити згідно з вашим покликанням, уникаючи гріха. Саме завдяки цьому дару ви зможете перемінити світ довкола вас, щоб він став місцем присутності всемогутнього Бога, свідками якого ви нині стали.

Молюся, щоб кожен із вас, досвідчивши Божу благодать через зустріч із Христом під час прощі, став апостолом нових часів. Несіть у світ Добру Новину про те, що Господь зробив вам. Утішайте тих, хто сумує. Моліться за тих, хто в немочах. Своїм молодечим запалом, відкритістю і добрим словом заліковуйте рани, завдані гріхом і війною. Пам’ятайте, що саме вам Господь вклав у руки дар бути відповідальними за майбутнє нашої незалежної Держави. Саме від вас залежить, чи вона буде благословенним місцем, де кожен зможе почуватися улюбленим сином і дочкою нашого Небесного Отця. Докладіть усіх зусиль, щоб не розтратити ті можливості, які подарував вам Господь. Нехай милосердний Господь щедро винагородить вас своїми дарами та благословить кожного із вас. Як завдаток божих дарів, прийміть моє архієрейське благословення.

Благословення Господнє на вас!