Слово Боже у жіночій виправній колонії
  • Чтв, 13/11/2014 - 16:15

12 листопада 2014 р. в міжобласній спеціалізованій туберкульозній лікарні, при Збаразькій виправній колонія №63, відбувся духовний ранок, приурочений всесвітньому Дню Біблії і 70-тим роковинам з дня смерті Митрополита Андрея Шептицького «Біблійний Мойсей сучасності».

«У мене в руках вічна книга мудрості, Новий і Старий Завіт, - звернувся до присутніх жінок в’язничний капелан отець Омелян Колодчак, - книга через яку Господь промовляє до людей. Ми сьогодні прийшли до вас, щоб ви могли у нашій спільній молитві єднатися з Христом. Цього року День Біблії в Україні співпадає з 70-тими роковинами з дня смерті Митрополита Андрея Шептицького. У 1914 році Шептицький став в’язнем Російської імперії, але дух його був незламним. Будучи ув’язненим, він і там не припиняв своєї сподвижницької праці в ім'я служіння Богові. Радо вітали Митрополита Андрея після звільнення львів’яни, вийшовши йому назустріч. Наступний рік проголошений церквою роком Митрополита Андрея, в якому вшановуватимуть 150 років з дня народження незламного Велета Духу. Біблія єднає нас з тими, хто вмів жити за Святим Євангелієм. Господь завжди хоче нам допомогти, Він чекає тільки, щоб ми дали на це свою згоду. Першим хто привітає вас після виходу звідси буде Господь. Він прагне ваших перемін. Він є Воскресіння і Життя. Ісус хоче дати вам можливість ввійти в нове життя, життя з Богом. В Біблії ви знайдете відповіді на багато питань, щоб скріпити себе духовно і лучитися з Христом.»

Спільна молитва поєднала всіх у залі. З допомогою волонтера Світлани Довгополої, жінки підготували виступ з духовною поезією і піснями. Після цього відбувся конкурс на знання Біблії. Переможців о. Омелян нагородив книгами Святого Письма. Наостанок жіночий дует виконав «Молитву за Україну». Члени спільноти «Діти Цариці миру і поєднання» допомагали у виступі, подарували жінкам образочки, газети «Божий сіяч» і релігійну атрибутику.