Слово підтримки для священиків Одесько-Кримського Екзархату УГКЦ
  • Пон, 17/03/2014 - 16:04

“Не бійтеся!”

Слава Ісусу Христу! Всечесні отці, наступив час Великого Посту. Ви розпочали підготовку до Воскресіння Господа нашого Ісуса Христаю. Пасха вимагає пройти через терпіння та випробовування. Господь цього 2014 року бажає від Вас бачити не тільки духовний подвиг у боротьбі з гріхом, але й бажає загартувати Вас у горнилі особистих фізичних терпінь разом із своєю паствою та Українським народом на півдні України. І тут потрібно Ваших щирих молитов та правдивого посту, які творять правдивий ґрунт для витривання у важких обставинах сьогодення.

Дорогі отці! Ваш хрест співпадає із часом мучеництва священика Омельяна Ковча у концтаборі Майданек, що біля Перемишля. І Ви маєте послужити своїм вірним так по-геройськи, як це зробили наші військові пілоти на аеродромі у Бельбеку, біля Севастополя. Вони беззбройні пішли на озброєних окупантів і виграли. За словами Христа, наша сила у безсиллі.

Ісус Христос сказав до Вас “Іди за мною!” (Ів.1,43), і Ви пішли. Виконайте місію священика до кінця свого життя! Якщо треба, станьте мучениками за віру і це є Ваша Пасха. Священики Підпільної Церкви моляться за Вас і вони є Вашими Покровителями. Божа Воля сьогодні не тільки проповідувати, але й наслідувати Ісуса Христа та мучеників нашої Церкви своїм власним прикладом. Люди хочуть бачити свого Пастиря мужнім і святим! Не бійтеся іти слідами мученика Папи Климента, котрий загинув біля Севастополя!

Благословення Господнє на Вас!

+ Єпископ Василь Івасюк

Екзарх Одесько-Кримський

Джерело: http://kolomyya.org/se/sites/ep/55335/