«Слухати. Служити. Супроводжувати»: пресслужба Львівської архиєпархії презентувала відеопроект про медичних капеланів
  • Втр, 21/06/2022 - 10:34

З нагоди дня медика, у понеділок 20 червня о 10:00 на інтернет-ресурсах Львівської архиєпархії стартував відеопроект «Слухати. Служити. Супроводжувати». Це серія відеосюжетів про розвиток і діяльність медичного капеланства у Львівській архиєпархії УГКЦ. Проект знято з благословення архиєпископа та митрополита Львівського Ігоря Возьняка та за підтримки єпископа-помічника Львівської архиєпархії Володимира Груци.

Проект складається із вступного ролика та семи відео про діяльність медичних капеланів у семи медичних закладах, що знаходяться на території Львова та Львівської області.

Відеосюжети у форматі інтерв’ю-розповідей розкривають глибину служіння медичного капелана у всіх його спектрах: від лікаря та його особливого покликання служити хворому та терплячому, від священика – бути поруч та невпинно перебувати у молитовному дусі, від пацієнта – відкритись на розпізнання Господньої волі у своєму житті та прийняти зцілення. Тут представляються думки лікарів, пацієнтів та самих священників про місію і роль медичного капелана у лікарнях.

Сюжети публікуватимуться щопонеділка о 10:00 за київським часом від 20 червня до 8 серпня 2022 року на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці Львівської архиєпархії.

Відео можна переглянути за хештегами #медичнікапеланиЛА та #Слухати_Служити_Супроводжувати.

Проект підготовлено у співпраці з головою Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестрою Севастіяною Карвацькою та референтом Львівської архиєпархії у справах душпастирства охорони здоров’я о. Тарасом Гадомським.

Вступний ролик