СЛУЖІННЯ БЛИЖНІМ У МЕДИЧНОМУ ЦЕНТРІ СВ. ЛУКИ
  • Срд, 06/09/2017 - 23:03

 

Проповідь Євангелія, служіння Літургії та звершення діл милосердя - найголовніші завдання покладені Господом Ісусом Христом перед Церквою. Слідуючи цьому наказу Церква впродовж усього свого існування служить Богові саме через служіння людям, адже люблячи ближнього ми також любимо Бога (пор. 1 Ів. 4:20).

Це добре розуміли святі люди на протязі цілої історії Церкви. Достатньо лише пригадати  св. о. Піо, який  турбувався про найменш захищених і, будучи бідним монахом, звів у 1956 р. сучасну на той час лікарню, якій дав назву «Дім Полегшення в стражданнях». Інша свята - Мати Тереза - засновувала доброчинні місії, щоб допомогти бідним, за якими й сама доглядала. Пам’ятаючи про хворих, те саме чинив і Митрополит Андрей Шептицький, профінансувавши створення у Львові Народної Лічниці в 1903 р.

Виконуючи наказ Господа та служачи нашому народу, стараннями Івано-Франківського Архієпархіального управління у 2014 році в Івано-Франківську був відкритий перший в Україні церковний медичний заклад – Лікувально-діагностичний центр св. Луки. Кожного місяця малозабезпечені особи, сироти та військовослужбовці, які брали участь в антитерористичній операції, отримують там фахові та якісні медичні послуги за пільговими тарифами, а то й безкоштовно. Протягом серпня в ЛДЦСЛ безкоштовних та пільгових медичних послуг було надано 46 особам.

Пригадаємо, що зараз триває будівництво повноцінної клініки св. Луки і на даний момент вже завершений етап цегляної кладки основних стін.

Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ