«Служіння Богові повинно бути, насамперед, глибоко внутрішнє», - Митрополит Львівський
  • Чтв, 31/10/2013 - 21:54

«Одягнутися зовні у пречудні священицькі ризи мало що буде означати перед Богом, коли священик внутрішньо був би заплямлений гріховним брудом. Зовнішня світлість риз не перекриє внутрішнього бруду духа! Служіння Богові повинно бути, насамперед, глибоко внутрішнє». - Такі слова сказав Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у своїй проповіді 31 жовтня 2013 р., з нагоди поставлення у пресвітери диякона Петра Терлецького, яке ієрарх здійснив в Архикатедральному соборі Святого Юра
 
«Звичайно, що свячення у святій Церкві – завжди свято, коли народжується новий священик. Бо священики - послідовники Христа, його служителі у духовному винограднику», - підкреслив на початку своєї проповіді владика. Далі ієрарх застановився над особистістю святого апостола та євангелиста Луки, пам’ять якого також згадуємо в цей день: «Цей учень глибоко описав подію народження святого Івана Хрестителя та статус батьків Предтечі. Він оповів нам історію приходу ангела до Марії, пресвятої Богородиці та її візиту до тітки Єлизавети». Владика розповів про почитання цього апостола в нашій Церкві та символіку його зображення: «Святого апостола Луку, майже, на кожних царських дверях або у куполі церкви малюють із жертвенним волом, а це означає пам'ять про батька святого Івана Хрестителя, Захарію, який був священиком. Цей же символ голови вола використовується тому, щоб стисліше зазначити, що святий євангелист Лука починає свою  розповідь у Євангелію про священика Захарію».
 
Насамкінець Митрополит звернувся до новопоставленого ієрея Петра і закликав його гідно сповняти своє служіння: «Дорожи своїм покликанням, дорогий отче Петре, та старайся бути вірним Богові та його святій Церкві!».
 
Після завершення Богослужіння пресвітер, на подвір’ї Архикатедрального собору Святого Юра, благословив усіх охочих благодаттю Святого Духа.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua