Служити сім’ям військових та демобілізованих учасників АТО/ООС вчилися священики Тернопільсько-Зборівської архиєпархії
  • Срд, 28/11/2018 - 12:46

27 листопада 2018 року Божого відбувся семінар-тренінг «Сімейна система – реадаптація після війни» для священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, в якому взяли близько 40 учасників.

Тренінг відбувся за сприяння Координаційної ради з питань душпастирства у кризових ситуаціях Патріаршої курії УКГЦ. До присутніх звернувся о. Володимир Пігічин, який загострив увагу присутніх на темі праці церковних структур у подоланні наслідків війни, ознайомив з діяльністю комісій, які об’єднані Координаційною радою. У присутніх виникала низка важливих питань щодо діяльності Ради, на які отець Володимир охоче дав відповідь. Було зазначено, що залишається актуальне питання щодо постійної формації духовенства у царині психології.

Другу частину тренінгу провела п. Мар’яна Бісик, сімейний психолог. Вона описувала вплив війни на особу бійця та його сім’ю: дружину, дітей, батьків. Далі психолог обговорила техніки допомоги для родин військових, які можуть застосовувати священики, та які базуються на християнських цінностях.

Останнім, третім блоком семінару стало обговорення практичних душпастирських випадків та ситуацій із життя військових та їхніх родин з допомогою священика та психолога.

Повідомили у Координаційній раді
з питань душпастирства в кризових ситуаціях
Патріаршої курії УГКЦ