Смартфони - не для літургійної молитви
  • Втр, 19/09/2017 - 11:11

Смартфони і планшети хоч і є практичним інструментом, однак не є відповідними для використання під час літургійних молитов. На цьому наголосив префект Конгрегації Божого культу і дисципліни Таїнств кардинал Роберт Сара на теологічному конгресі, що пройшов у Римі 15 вересня.

«Ці інструменти не є посвяченими предметами і зарезервованими для Бога; ми користуємось ними для Бога і людей, але як світськими предметами», - зазначив кардинал Сара на конференції з нагоди 10-ої річниці motu proprio Бенедикта XVI «Summorum Pontificum».

На думку «міністра у справах літургії» на молитву бревіарію та різного роду молебні електронні пристрої слід вимикати, а ще краще – залишати вдома. Лише у цьому випадку віруюча людина може цілком зосередитись на Богові і слухати Його. З цих же причин кардинал Сара виступає проти фотографування під час відправ, «а особливо, коли це робить священик».

Motu proprio «Summorum Pontificum» Бенедикта XVI від 7 липня 2007 року юридично запровадило статус «дособорної літургії», але водночас мало на меті взаємно збагачувати дві форми римського обряду, інформує niedziela.pl.