Смерть кармелітки з Буенос-Айреса сколихнула світ
  • Чтв, 30/06/2016 - 14:58

Cестра Сесілія, кармелітка боса з Буенос-Айреса, нещодавно померла від раку легенів і язика. Про неї дізналися завдяки фотографіям, на яких — незважаючи на жахливі страждання — ця молода жінка, здається, просто сяє.

Для широкого загалу інформація про хворобу та близьку смерть с. Сесілії потрапила через портал Алетейя та соціальні мережі. Звістка про неї досягла навіть Папи Франциска.

Під час перебування в лікарні кармелітку супроводжували двоє черниць, одна з яких — її рідна сестра. Далекі родичі випускали з лікарняного саду повітряні кульки, наповнені гелієм, щоб її розвеселити. В останній період життя с. Сесілія вже не могла говорити. Проте, ті, хто контактував з нею, були вражені миром та радістю, що виходили від її обличчя.

— Я дуже рада і здивована дією Бога через страждання, а також багатьма людьми, які молилися за мене, — писала вона в травні.

За кілька годин до своєї смерті с. Сесілія прийняла Святе Причастя, хоча через хворобу вже не володіла язиком — «пресвятою патеною, для прийняття Тіла та Крові» — як вона його називала.

Як і Кьяра Бадано, с. Сесілія просила, щоби її похорон був не тільки палкою молитвою, але й радісною урочистістю.