Смерть не є стрибок в ніщо - це перехід у нове життя, - Владика Дмитро у проповіді до вірних храму та бійців АТО
  • Птн, 17/04/2015 - 09:42

У другий день Великодніх свят, 13 квітня, Владика Дмитро (Григорак) молився Архієрейську Літургію та Воскресну Панахиду у Прокатедральному соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Разом із єпископом співслужили о. Зеновій Войтюк та о. Володимир Гнилиця. Також на запрошення о. Володимира у молитві взяли участь бійці та волонтери АТО із Бучаччини. Також хочемо додати, що хоровий літургійний спів здійснював хор храму Св. Василія Великого у м. Києві, диригентом якого є Роман Пачашинський, які радо відгукнулися на запрошення парохії Прокатедрального Собору.

«Можна багато говорити, про те що ми не боїмося смерті, проте хто її не боїться. Але смерть не є стрибок в ніщо - це перехід у нове життя. Ми всі воскреснемо і злі, і добрі, проте Бог із любові дозволяє кожному вирішити свою участь у вічності. Чи ми проведемо її разом із Ним, чи вічно перебуватимемо в самотності у пеклі, залежить від нашого життя тут на землі. Проте, хто хоче бути там де немає Бога, хіба, що безумець, тому повинні жити так, щоб перебувати у вічності з Господом. Насправді, ніхто з нас не є Богом – ми є грішні, але у даний час, в першу чергу ми захищаємо себе. Не тільки власною силою, але і силою молитви. Завжди повинні пам’ятати, що перемагає не той, хто сильніший зброєю, але духом. Черпати свою силу ми мусимо від святості. Ми переможемо! Але між теперішньою точкою відліку і воскресінням лежить хресна дорога», – наголосив Владика Дмитро у проповіді до вірних храму та бійців АТО.

Після звершення Архиєрейської Літургії всі разом молились Воскресну Панахиду за всіх, хто поклав своє життя на престіл миру і волі в Україні!