«Смерть - не страшна, для тих хто прагне свободи…», - владика Михаїл (Колтун)
  • Чтв, 19/06/2014 - 21:00

«Як в мирний час, так і під час війни, греко-католицькі священики були і є ревними ініціаторами душпастирського служіння військовим. Ми й самі бачимо, яким необхідним є військовий капелан, котрий би духовно супроводжував військових. Адже їм потрібен священик, який допоміг би їм бути відважними, особливо тоді, коли життя знаходиться на межі ризику», - про це сказав владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, в інтерв’ю для радіо «Ватикан».

Щодо участі капеланів в зоні Антитерористичної операції на Сході України, єпископ зауважив, що там знаходяться місцеві священики із Донецького і Харківського екзархатів УГКЦ, яким поручена душпастирська опіка над військовими. Проте там і є душпастирі із Заходу України, які добровільно здійснюються своє капеланське служіння.

«Теперішній час жвавий для того, щоб зрозуміти те, як священики і військовики одні одному потрібні. Склалася така ситуація, що промовляє про це. Священики заявляють, що смерть - не страшна, для тих хто прагне свободи», - сказав владика Михайло.