Смуток і молитва Папи за жертви землетрусу в Індонезії
  • Втр, 07/08/2018 - 16:21

Сильний землетрус, що сколихнув індонезійський острів Ломбок, спричинив сотні смертей і поранень, а також завдав значної шкоди будівлям місцевих жителів та туристичним структурам.

Кількість виявлених жертв, спричинених потужним землетрусом на острові Ломбок в Індонезії, досягнула понад 140 осіб. Папа Франциск висловлює співчуття з потерпілими й запевняє свої молитви.

В телеграмі, підписаній Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, Святіший Отець звертається до церковної й цивільної влади, висловлюючи «глибокий смуток» з приводу «трагічної втрати людських життів та руйнації», які 5 липня  2018 р. ввечері спричинив землетрус магнітудою 7.0 балів за шкалою Ріхтера.

Пошкоджені та зруйновані тисячі будівель, сотні людей отримали поранення. Кількість евакуйованих осіб сягає понад 20 тисяч осіб. На острові терміново необхідний медичний персонал, ліки й харчові продукти.

Папа висловлює солідарність з усіма та запевняє свої молитви «особливо за упокій померлих, оздоровлення поранених і утішення всіх тих, хто переживає втрату своїх рідних». «Спрямовуючи слова підтримки цивільній владі та тим, хто бере участь у пошуково-рятувальних роботах, допомагаючи жертвам цієї катастрофи, Його Святість вимолює для людей Індонезії Божого благословення, утішення та сили».