Соціальне служіння в Харківському екзархаті: допомога вимушеним переселенцям
  • Чтв, 23/03/2017 - 21:32

При парафії Покрову Пресвятої Богородиці смт. Вільча Вовчанського району Харківської області реалізовують проект гуманітарної допомоги «Папа для України». Особи, що переїхали із зони проведення АТО та оселись у Вовчанському районі, отримали харчові та гігієнічні набори. Це багатодітні сім‘ї, люди з особливими потребами, пенсіонери, одинокі матері, важкохворі.

Майже дві тисячі переселенців, тікаючи від війни на Сході, знайшли новий дім за 80 кілометрів від Харкова. Ці знедолені люди, обпечені війною, обрали таку віддалену місцевість проживання через тутешню дешеву орендну плату, можливість вести сільське господарство й хоч якось підтримувати свої домогосподарства та ростити дітей. Переселенці діляться, що ще на початках конфлікту було багато різної допомоги, іноді приїжджали прості харків’яни, привозили допомогу та необхідні речі. Зараз, коли вже минуло більше трьох років, допомога приходить сюди рідко, соціальні виплати затримують або і зовсім скасовують. Єдиним постійним джерелом духовної та соціальної підтримки залишається Церква.

Люди дуже вдячні Папі Франциску за гуманітарну допомогу та промінь надії на світле майбутнє. “Про нас пам’ятають, нас не забули, а це найголовніше для нас. Це скріплює нашу віру, що настане мир на нашій Батьківщині, та всі ми зможемо повернутись до рідних домівок», – говорять переселенці.

Марина Краснова