"Соціальні дні у в'язниці" відбулися у Білій Церкві: в'язні отримали окуляри
  • Нед, 31/12/2017 - 14:23

В рамках "Соціальних днів у в'язниці" коштом добродія Василія Д. було виготовлено 36 пар окулярів й придбано очні краплі та мазі для в'язнів з ослабленим зором. 28 грудня 2017 року їх передав о. Євген Мерімерін, адміністратор парафії Блаженної княгині Ольги (УГКЦ). За два тижні до цього 14 грудня офтальмолог Варвара Ждан перевірила зір 52 особам у Білоцерківській виправній колоії № 35 й виписала необхідні рецепти на окуляри. Організації цієї події в колонії посприяв начмед виправної установи Костянтин Швидкий.

Чоловіки, які приймали це подарунок, щиро дякували за те, що комусь цікава їхня доля і здоров'я. Численні з них були просто розчулені увагою до такої важливої їх людської потреби - бачити.

Акція відбувається не вперше й покликана звернути увагу на потребу принципового вирішення проблеми охорони здоров'я у пенітенціарних установах. У в'язничній системі є міжобласна лікарня, яка спеціалізується на оперативних втручаннях при значних проблемах зору. Проте елементарна профілактика порушення зору шляхом виписування окулярів залишається недоступною для абсолютної більшості в'язнів.