Соцмережі як нові засоби євангелізації
  • Суб, 08/06/2013 - 12:30

"Соціальні мережі як нові засоби євангелізації" – тема засідання Комісії у справах ЗМІ єпископатів Іспанії та Португалії, що відбулося в єпархії Ургел в Каталонії.

 

"Церква повинна докласти зусиль, аби донести інформацію про Ісуса Христа мовою нової культури спілкування", – йдеться у прес-релізі. "Соціальні мережі являють собою нову можливість проповідувати Євангеліє. Необхідність присутності Церкви у цифровому світі є для християнських спільнот можливістю задуматися про свою ідентичність та своє служіння для суспільства", – підсумовуючи засідання, стверджують єпископи.

 

"Віртуальна спільнота" є місцем діалогу і проголошення спасіння Ісуса Христа, але матиме своє значення тоді, коли "сприятиме зростанню і динамізму реальної спільноти".

 

Окрім того, в Інтернеті мають підтримуватися засади доброго виховання і поваги до людини. "Анонімність, наклеп, звинувачення не мають місця у цьому середовищі під прикриттям неправильно трактованої свободи слова".

 

Бачачи широкий і різноманітний спектр християнських проектів в Інтернеті, єпископи закликають співпрацювати, щоб "зробити привабливішою присутність Христа і Євангелія у соцмережах та користуватися досягненнями один одного". На закінчення вони виражають солідарність із тими, хто страждають від наслідків нинішньої кризи.