Сьогодні 105-та річниця об’явлення другої фатімської таємниці, що закликала до навернення Росії
  • Пон, 13/06/2022 - 17:15

У другій фатімській таємниці Божа Матір каже, що «якщо люди не перестануть ображати Бога», то Він «покарає світ за його злочини, через війни, голод і переслідування Церкви та Святійшого Отця». Марія сказала також, що прийде, щоб попросити про посвячення Росії Її Непорочному серцю. Вона додала, що «якщо ці побажання будуть виконані, Росія навернеться і запанує мир; якщо ні, то безбожна пропаганда поширить своє хибне вчення по світі».

Від 13 травня до 13 жовтня 1917 року в Кова-да-Ірія Марія об’являлась Луції дос Сантос та її родичам – Гіацинті та Францискові Марто. Через них Божа Мати закликала людей до молитви на вервиці, навернення та покути.

Друга частина послання, сповіщена під час об’явлень 13 червня 1917 року і в наступних місцях – підсилює дотихчасові умови, які Мати Божа ставить людству. Вона ставить людство перед великою альтернативою: якщо люди «не перестануть ображати Бога», то Він «покарає світ за його злочини, через війни, голод і переслідування Церкви та Святійшого Отця». Тоді, під час наступного понтифікату (Папи на ім’я Пій ХІ) розпочалась ІІ світова війна, ще страшніша від тої, що тривала на той час. Крім того, вона попереджає про переслідування Церкви і Святійшого Отця.

Божа Матір вкотре розповіла дітям, що для порятунку грішників від пекла слід запроваджувати богослужіння до Її Непорочного Серця, а також встановити в Церкві богослужіння П’яти перших субот місяця, разом із св. Причастям надолуження.

Марія також сказала, що прийде просити про посвячення Росії Її Непорочному серцю. Вона додає, що «якщо ці побажання будуть виконані, Росія навернеться і запанує мир; якщо ні, то безбожна пропаганда поширить своє хибне вчення по світі, провокуючи війни і переслідування Церкви, добрих будуть мучити, а Святійший Отець буде змушений багато витерпіти. Різні народи згинуть. Однак, наприкінці моє Непорочне Серце тріумфує. Святійший Отець посвятить мені Росію, яка навернеться, і через певний час у світі запанує мир». Варто додати, що в липні 1917 р. ще ніхто не чув ні про Пія ХІ, ні про безбожну диктатуру в Росії.