Сьогодні - день заснування Згромадження Воплоченого Слова
  • Нед, 25/03/2018 - 13:13

Сьогодні 25 березня - день заснування Згромадження Воплоченого Слова. Дякуємо Богові за всіх отців, братів і сестер і за їхнє служіння для Господа, для Церкви і для людей. 

Чернеча Родина Воплоченого Слова започаткувалася в Аргентині 25 березня 1984 р., та була заснована о. Карлосом Міґелем Буелою, з наміром наслідувати Ісуса Христа обітами убогості, чистоти та послуху, а також четвертим обітом «марійського рабства» згідно духовності св. Людовіка Марії Гріньйона з Монтфорта, - написав на своїй сторінці в мережі facebook о. Йосафат Бойко.

Заснування згромадження

Отець Буела так розповідає про ласку заснування, отриману від Бога для того, щоб заснувати Згромадження Воплоченого Слова:

«У неділю 3 травня 1981 року я сповідав у старій каплиці парафії «Владичиці Вервиці» у Вілла Проґресо (область Буенос-Айреса). Здається, що це було перед Службою Божою, в 11 год. Я бачив велику кількість каяників, яким я сам міг приділити лише по декілька хвилин. Тоді мені прийшла думка про необхідність мати при парафіях спільноти священиків, яку я одразу відкинув, як розсіяння. Після обіду і відпочинку в домі моїх батьків я повернувся на парафію. Вже у парафіяльному домі, приблизно між 17 та 18 годинами, мені прийшла думка, що я мав заснувати монаше згромадження. Прийшла з такою впевненістю, що я ніколи не сумнівався, ані не міг сумніватися, що саме Бог хотів цього.

Але все одно я зробив розпізнання духів, щоб проаналізувати, чи була якась попередня причина, яка могла б викликати цю думку. І не знайшов її… Одразу подзвонив по телефону отцю Карлосу Лохойї, щоб розповісти йому про те, що сталося.

Отця Лохойю я знав з 6 років, з ним ми стали друзями з 9 років, потім він навчив мене прислуговувати на Службі Божій. Наступного дня о. Лохойя подзвонив, щоб запитати, чи я знаю, що за день був учора. «Так, – сказав я йому, – неділя 3 травня». «Але яке свято?» «Не пам’ятаю», – відповів я. «Свято Господа з Ля Кебрада», – сказав він. Це щасливе співпадіння принесло нам ще більшу радість, бо ми мали велике почитання Господа з Ля Кебрада, і багато разів проповідували там Духовні Вправи, які мали великі плоди священичих та монаших покликань» (о. Буела).

Наступний та необхідний крок – представляти пропозицію церковній владі:

«Ми мали знайти Єпископа, який затвердив би цей проект… ним став Владика Лев (Крук), Єпископ Сан-Рафаелю, в провінції Мендоза, Аргентина» (о. Буела).

Монаший досвід було започатковано в маленькій та скромній єпархії Сан-Рафаелю (Аргентина), яка знаходиться у мальовничому регіоні півдня провінції Мендоза, дуже близько до гірського кордону Андеса. Початок співпав зі святом Благовіщення 25 березня 1984 р. (за лат. кал.), в день, коли всі єпископи світу разом із Папою посвятили увесь світ Непорочному Серцю Марії