Сьогодні до Львова приїзджає високий гість – представник Ватикану, архиєпископ П'єро Маріні
  • Втр, 15/07/2014 - 12:22

Очікуємо на приїзд високого гостя – представника Ватикану, архієпископа П'єро Маріні. Архієпископ П'єро Маріні - Голова Папського Комітету з Міжнародних Євхаристійних Конгресів. Впродовж багатьох років  він займав посаду Обер-церемоніймейстера папських літургійних  церемоній. Ватиканський прелат і куріальний сановник.

Короткі відомості з його біографії: Народився в Валверде, Італія - 13 січня 1942. Був посвячений у священики Римсько-католицької церкви 27 червня 1965. Свій шлях Маріні, починав як особистий секретар архієпископа Аннібале Буньіні в 1975 - суперечливого головного архітектора літургійних реформ, які пішли за Другим Ватиканським Собором. З 1987, Маріні був Обер-церемоніймейстерів папських літургійних церемоній, людиною, яка з'являється при Папі при кожному святкуванні.

Важлива постать при Святому престолі, запам'ятався всім своїми інноваційними змінами папських церемоній. Під час канонізацій та богослужінь використовував різні етнічні ритуали, африканські, індіанські танці. Не раз зазнавав критики від кардинала Йозефа Ратцінгера (Папи Бенедикта ХVI).-Проте майже всі ініціативи були підтримані Папою Йоаном Павлом ІІ. Він особисто організовував велику частину богослужінь Іоанна Павла II, а також його похорон і проведення Конклаву, на якому був обраний Бенедикт XVI. Саме архієпископ Маріні, як папський обер-церемоніймейстер, виголосив фразу "Extra omnes", розпорядження покинути Сикстинську капелу всім хто не бере участі у конклаві. Він був призначений єпископом Мартірано 14 лютого 1998 і присвячений в єпископа 19 березня того ж року. 29 вересня 2003 він був призначений титулярним архієпископом Мартірано. 1 жовтня 2007 архієпископ П'єро Маріні, який очолював Службу Папських Літургійних Церемоній Римської курії протягом 20 років, переведений на посаду голови Папської Комітету з Міжнародним Євхаристійного Конгресу.