Сьогодні до України прибуде Архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер з 3-денним візитом
  • Срд, 18/05/2022 - 10:55

Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами зустрінеться із представниками ієрархії та влади, зокрема, з Міністром закордонних справ України, а також відвідає місця, які постраждали від війни.

Архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами, від 18 до 20 травня 2022 р., здійснить візит в Україну, відвідуючи Львів, Київ і місця, що постраждали від війни. Подорож відбувається у контексті 30-річчя встановлення дипломатичних стосунків і щоб виразити близькість Папи та Апостольської Столиці з народом, який страждає від війни, та щоб ще раз ствердити важливість діалогу для відновлення миру.

Стали відомими деякі деталі програми. Зокрема, у Львові очільника ватиканської дипломатії зустріне Львівський митрополит латинського обряду архиєпископ Мечислав Мокшицький, в.о. Голови Конференції римо-католицьких єпископів України. У програмі першого дня – візит до Львівського греко-католицького митрополита архиєпископа Ігоря Возьняка та відвідини структур, що приймають біженців і переселенців при парафії святого Івана Павла ІІ та бенедиктинському монастирі.

Наступного дня передбачені зустрічі з очільником Львівської ОВА Максимом Козицьким і Міським Головою Львова Андрієм Садовим, а також – з Блаженнішим Святославом, Верховним Архиєпископом Києво-Галицьким УГКЦ. У заключний день візиту запланована зустріч з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, прес-конференція, відвідини Ворзеля, Ірпеня та Бучі, а також візити до римо-католицьких катедрального собору святого Олександра і храму святого Миколая.