Сьогодні Господь скликав нас із усієї вселенної, щоб бути з Ним і слухати Його, - Глава УГКЦ на відкритті Патріаршого Собор
  • Втр, 25/08/2015 - 11:13

Під час Літургії Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ зачитав Декрет про відкриття VI сесії Патріаршого собору в Івано-Франківську.

На Патріарший Собор прибули делегати з 57 країн світу.

У своїй проповіді до вірних Глава Церкви пояснюючи значення Патріаршого Собору, сказав, що годі знайти глибше пояснення, яке дає нам Святе Письмо, що означає бути Патріаршим Собором. «Сьогодні Господь скликав з усієї вселенної усіх вас на цей Собор. Він хотів, Він покликав того, кого сам хотів. Він є ініціатором, першим рушієм, поштовхом цього діяння, на яке ми сюди прибули. Ми сюди прибули, щоб у першу чергу бути з Ним. Слухати Його, сповнятися Його Духом, бо без Святого Духа немає Собору. Це соборовання відбувається силою і діянням Святого Духа. Тут на Соборі кожному з нас, кожному делегатові Господь Бог буде відкривати наше післанництво, до якого хоче нас послати по закінченні цього Собору», – зазначив Блаженніший Святослав.

«Темою нашого соборного мислення, – нагадав Предстоятель, – буде зустріч. Жива зустріч з нашим Господом. Це те, про що ми читаємо в сьогоднішньому Божому слові. Це те, що ми хочемо переживати в часі цього Патріаршого Собору».

На його переконання, так, як покликання 12 апостолів стало початком нового Ізраїлю, нового Божого народу, так само сьогодні і Церква у кожній країні, у кожному народі є фундаментом, основою того суспільства і джерелом його оновлення. «Як нам сьогодні, зокрема в Україні потрібно відчути, що Бог є з нами, що ті месіанські знаки, які вкладає в руки Господь Бог своїм апостолам, даючи їм силу панувати над злом, сьогодні наш Спаситель хоче передати нам, коли знову ж таки покликає нас до себе на свою гору…», – каже Глава Церкви.

Цей Патріарший Собор, вважає Блаженніший Святослав, є справжнім місіанським знаком для українського народу і української Церкви, знаком надії, знаком, що Господь є з нами, знаком, що саме в наші руки Бог дає силу, аби вигнати всяке зло з нашого особистого життя, а зокрема з багатостраждальної политої українською кров’ю нашої рідної Батьківщини.

«Хочу побажати усім нам пережити особисту зустріч з живим Богом, зокрема у цих днях. Хочу побажати, аби кожен з нас відчув себе післанцем Божим, носієм і тим, хто ширить Його Царство Боже на землі. І нехай це соборове діяння урохомить усю нашу Церкву, тому що стратегія «Жива парафія – як місце зустрічі з живим Христом» – не є якимось людським планом, це є загальноцерковним рухом оновлення і переображення церковного життя. І нехай його хвиля заторкне кожного сина і кожну доньку нашої Церкви в Україні і у світі», – побажав Глава греко-католиків.

VI сесія Патріаршого Собору триватиме 25-27 серпня в Івано-Франківську.