Сьогодні Папа молився за Ірак
  • Нед, 15/06/2014 - 14:08

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 15 червня 2014 р., Святіший Отець Франциск скерував свою думку на Близький Схід: «З щирим хвилюванням слідкую за тим, що цими дням відбувається в Іраку. Заохочую вас усіх приєднатися до моїх молитов за дорогий серцю іракський народ, а насамперед, за жертви і за тих, які найбільше страждають від наслідків зростаючого насильства, особливо, за численних людей, між якими багато християн, які були змушені залишити свої домівки. Бажаю для всього населення безпеки і миру та майбутнього примирення й справедливості, в якому всі іракці, не зважаючи на релігійну приналежність, зможуть спільно будувати свою батьківщину, зробивши її прикладом співжиття», – зазначив Папа, та разом з прочанами проказавм молитву "Радуйся Маріє" за іракський народ.

Вітаючи прочан, які зібралися на площі Святого Петра, Єпископ Риму, серед іншого, сказав: «Окрема думка сьогодні лине до домашніх працівниць та доглядальниць, які походять з багатьох частин світу та виконують цінне служіння в сім’ях, особливо, допомагаючи похилим віком та немічним людям. Дуже часто з нашого боку бракує справедливої оцінки великої і прерасної праці, яку вони виконують в родинах. Велике вам спасибі!». Зазначимо, що саме домашніми працівницями та доглядальницями працює значна частина українських трудових мігрантів у Італії.

Під час повчання, виголошеного перед проказуванням молитви «Ангел Господній», Папа говорив про Пресвяту Тройцю, адже в неділю після П’ятидесятниці Церква латинського обряду відзначає свято на Її честь. «Нехай же Пречиста Діва Марія, найдосконаліше Творіння Пресвятої Тройці, допоможе нам зробити все наше життя, як в малих жестах, так і в найважливіших рішеннях, піснею прослави Бога, Який є любов’ю», – побажав він.

Сьогодні ввечері Папа Франциск здійснить візит до базиліки Пресвятої Богородиці в римському районі Трастевере, де зустрінеться з бідними, які отримують підтримку з боку Спільноти святого Еґідія.