Сьогодні розпочнуться духовні вправи для Папи та Римської Курії
  • Нед, 17/02/2013 - 11:57

Час Великого Посту – це час приготування до Великодня, до того, щоб якомога краще прийняти головне таїнство нашого відкуплення. Роздумуючи над Христовими страстями та смертю, християнин покликаний уподібнюватися до Спасителя, Який умер за нас, бути уважним до спонук Святого Духа, Який перемінює наше життя та вчитися дедалі рішучіше узгоджувати своє життя з Божою волею. Чотиридесятниця – це також нагода перевірити своє серце, звільнити його від пороків та відкритися на Божу любов.

Щоб здійснити ці кроки, людина потребує часу, присвяченого виключно на спілкування з Богом та на призадуму над своїм життям. Щоб допомогти їй у цьому, Церква рекомендує практику реколекцій чи духовних вправ – періоду інтенсивнішої молитви, роздумування над Божим словом і внутрішньої та зовнішньої тиші.

На початку Великого Посту такий період застанови й молитви щороку відбувається й у Ватикані. Протягом наступного тижня Папа Бенедикт XVI не проводитиме ніяких офіційних зустрічей. Реколекції для Папи та Римської Курії, які розпочнуться 17 лютого ввечері та триватимуть до суботи, 23 лютого, проповідуватиме кардинал Джанфранко Равазі, Президент Папської Ради в справах культури.

«Ars orandi, ars credendi. (Мистецтво молитви – мистецтво віри). Боже обличчя та обличчя людини в молитві псалмів», – такою буде тема духовних конференцій, які кардинал Равазі виголошуватиме в каплиці Redemptoris Mater (Мати Відкупиталя) Апостольського палацу, в присутності Святішого Отця та його найближчих співпрацівників.

Джерело: Радіо Ватикан