Сьогодні у Львові стартує міжнародний симпозіум «Церква у ХХІ столітті: виклики служіння у глобалізованому світі»
  • Птн, 05/07/2013 - 10:34

Сьогодні, 5 липня о 16:00 у Львові, в Українському католицькому університеті  розпочнеться міжнародний симпозіум «Церква у ХХІ столітті: виклики служіння у глобалізованому світі».

 

Спеціальним гостем симпозіуму стане всесвітньовідомий філософ, автор світових бестселерів про Папу Івана Павла ІІ Джордж Вайґель (George Weigel).

 

Доповідачі:

-          владика Борис (Ґудзяк), ректор УКУ, єпарх Паризької єпархії УГКЦ;

-          Мирослав Маринович, правозахисник, публіцист, релігієзнавець, проректор з питань призначення та місії УКУ;

-          Віктор Єленський, професор УКУ, доктор філософських наук, президент Української асоціації релігійної свободи;

-          Олег Турій, проректор із наукової роботи УКУ, завідувач кафедри церковної історії.

 

Місце проведення – філософсько-богословський факультет УКУ (вул. Хуторівка 35а)

Організатори: Інститут історії Церкви і Міжнародний інститут етики та проблем сучасності Українського католицького університету.

 

У рамках симпозіумі відбудеться презентація двох нових книг видавництва УКУ:

 

Книга Дж. Вайґеля «Кінець і початок: Папа Іван Павло ІІ – перемога свободи, останні роки та спадщина» стане своєрідним продовженням і доповненням бестселера «Свідок надії», український переклад якого майже тритисячним накладом було реалізовано в УКУ в рамках святкувань 10-ої річниці паломництва блаженного Папи Івана Павла ІІ в Україну.

 

Книга «Велике повернення: релігія у глобальній політиці та міжнародних відносинах кінця ХІХ – початку ХХI століття» Віктора Єленського. У cвоїй праці автор аналізує бурхливе відродження релігії в сучасному світі, її потужне вторгнення у сферу великої політики та міжнародних відносин, роль у глобальних трансформаціях та процесах регіональних змін.

 

Реєстрація онлайн

Прес-служба УКУ