Сьогодні в Ірландії проходить референдум щодо легалізації одностатевих «шлюбів»
  • Птн, 22/05/2015 - 19:18

22 травня в Ірландії проходить референдум щодо внесення зміни до Конституції країни в питанні легалізації одностатевих «шлюбів».

Свою думку щодо цього під час радіо-шоу Шона Догерті висловив католицький єпископ Деррі Донал МакКіун.

Підтримуючи позицію усього єпископату, який виступає проти внесення змін до Конституції, владика МакКіун сказав, що кожен повинен голосувати з чистою совістю. Він вважає недопустимим голосувати лише з «фанатичних, недоброзичливих чи залякуючих мотивів», повідомляє LifeSite News.

Легалізацію одностатевих «шлюбів» єпископ вважає «небезпечним експериментом», особливо стосовно наслідків для дітей і наступних поколінь. «Для того, щоб люди змогли прийняти «зріле рішення» – як «за», так і «проти» – їх потрібно якомога більше поінформувати про ці можливі наслідки», – вважає він. – «Люди повинні прийняти особисте рішення, і я тішусь, що вони можуть зробити це перед Богом».

«Я не маю сумніву, що є багато людей, котрі є практикуючими парафіянами якої-небудь церкви, і які в чистій совісті проголосують «за», і це їх право. Я не збираюсь говорити їм, що вони помиляються», – додав єпископ МакКіун.

Конференція католицьких єпископів Ірландії доклала значних зусиль, щоб ознайомити своїх вірних із наслідками зміни визначення подружжя.

Архиєпископ Імон Мартін, примас усієї Ірландії, застеріг, що зміна визначення подружжя призведе до руйнації релігійної свободи. «Якщо суспільство прийме визначення шлюбу як просто союзу між двома особами – в т.ч. між двома чоловіками чи двома жінками – тоді буде надзвичайно важко публічно говорити і навчати про подружжя, як союз між чоловіком і жінкою», – йдеться у зверненні Конференції католицьких єпископів Ірландії за підписом архиєпископа Мартіна.

«Чи будуть судові позови проти осіб чи груп, які не поділятимуть таке бачення? Що повинні будемо ми вчити дітей у школах про подружжя і гомосексуалістів? Чи ті, хто продовжуватиме щиро вірити у те, що подружжя є союзом між чоловіком і жінкою, будуть змушені діяти проти своєї віри і совісті?», – запитують єпископи.

«Подружжя – це набагато більше, ніж любовні відносини між двома дорослими людьми. Подружжя має ще один важливий елемент – відкритість на дітей, які народжуються від любові і сексуальних відносин матері і батька», – продовжив єпископ. «Саме тому Стаття 41:3:1 Конституції каже: Держава зобов’язана з особливою турботою оберігати інститут Подружжя, на якому базується Сім’я, і захищати його від нападів».

Архиєпископ Туаму Майкл Ніері зазначив, що голосування за зміну визначення подружжя також означатиме зміну визначення сім’ї, що принесе шкоду правам дітей. «Ми повинні усвідомлювати, що стоїть на кону», – сказав єрарх під час недільної Меси. – «Насправді ми змінюємо визначення сім’ї».

«Впродовж історії і в усіх культурах, подружжя постійно розуміли як союз між чоловіком і жінкою з прокреаційним потенціалом», – сказав єпископ, наголошуючи, що «сім’я є парником майбутнього, найкращим способом, який тільки вдалось винайти, для сприяння безпеці і довірі», і що «одним із найважливіших та фундаментальних питань, над якими кожен з нас повинен роздумати, є права дітей».

На завершення Архиєпископ Ніері сказав, що «суспільство, яке визначає обидві сторони в подружжі як «подруг 1» і «подруг 2», втратило розуміння глибокої істини людської природи».