Сьогодні в Івано-Франківську вперше відбудеться Фестиваль української родини
  • Нед, 14/07/2019 - 17:41

Вже сьогодні - 14 липня, на території Палацу Потоцьких відбудеться І Фестиваль української родини.

Організаторами заходу є Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ та служба у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Долучається також департамент культури, «Карітас» та інші активісти, пише Правда.іф.

Співорганізатор фестивалю, художній керівник Народного дому «Княгинин» Любов Терлецька, розповіла чому виникла ідея організувати такий захід.

«Щоб  підкреслити значення родини, як важливої складової українського суспільства, виникла ідея створити простір для батьків, дітей, бабусів та дідусів. Хочемо, щоб рідні могли знаходити певні точки дотику, спілкуватися, бавитися та молитися разом»,- розповіла Любов Терлецька.

Фестиваль триватиме з 17.00 до 21.00 години. Програма буде насиченою та цікавою для усіх. Як дорослі, так і діти зможуть дізнатися багато цікавого та навчитися чогось нового.

Зокрема, для дітей будуть майстер-класи по розпису на склі, з рукоділля та ін. Також діятиме психологічна майстерня, де дорослим розкажуть, як бути хорошим подружжям та люблячими батьками.

о. Йосфат Бойко (ВС) відповідатиме на усі питання присутніх, а ближче до кінця фестивалю відбудеться унікальне дійство – лялькова вистава від ГО «ТЕАТР ТУТ».

На завершення фестивалю заплановано родинний показ вишиванок, концерт та спільна молитва.

Одним із організаторів, є комісія УГКЦ у справах родини. Голова комісії о. Юрій Прилепський переконаний, що такі заходи вкрай потрібні в сучасному світі. Адже люди мають розуміти, що родини – це цінний скарб.

«Потребу в проведенні такого фестивалю підкреслила Всеукраїнська рада церков, коли 2019 рік проголосила в Україні Роком родини. Ми часто бачимо коли маніфестують «проти», таким дійством ми хочемо показати, що ми «за». За українську сім’ю та українські цінності. Прагнемо дати людям зрозуміти наскільки важливою є родина», – наголосив священик.

Організатори вірять, що такий фестиваль буде проводитися щороку.

Отож готуйте вишиванки і святкуйте з родиною.

Сьогодні в Івано-Франківську вперше відбудеться Фестиваль української родини