Сьогодні – VI День молитви за Церкву в Китаї
  • Птн, 24/05/2013 - 11:50

П’ятниця, 24 травня, згідно з бажанням попереднього Папи Бенедикта XVI, є днем молитви за Церкву у Китаї. 27 травня 2007 року Вселенський Архиєрей підписав лист до єпископів, священиків, богопосвячених осіб та мирян Католицької Церкви у Китайській Народній Республіці, який був оприлюднений 30 червня того ж року. У цьому листі Папа, зокрема, писав: «день 24 травня, присвячений літургійному споминові Пречистої Діви Марії, Помічниці Християн, Яку з великою набожністю вшановують у марійському санктуарії Шешан у Шанхаї, міг би в майбутньому стати для католиків всього світу нагодою єднатися в молитві з Церквою в Китаї. Бажаю, щоб ця дата стала для вас днем молитви за Церкву в Китаї. (…) Того дня католики всього світу, а особливо ті, що походять з Китаю, виявлять до вас братерську солідарність і підтримку». Як відомо, католики цієї країни зазнають переслідувань та утисків з боку комуністичної влади за вірність Апостольській Столиці.

 

Перший такий день молитви був проведений 24 травня 2008 року. Спеціально до цієї нагоди Святіший Отець Бенедикт XVI написав молитву до Матері Божої Шешану. Папа звертається до Покровительки Китаю та Азії з проханням вести Божий люд дорогами істини та любові, благаючи підтримувати зусилля всіх тих, які в Китаї, серед щоденних турбот, не перестають вірити, надіятися і любити, щоб вони ніколи не боялися звіщати світові Ісуса Христа. Додамо, що Марійський санктуарій у Шешані, збудований у 1935 році, є першою базилікою, спорудженою на Далекому Сході.

 

Молитися в цьому наміренні та підтримати співбратів у вірі католиків світу закликав також Папа Франциск, пригадавши про це під час загальної аудієнції у середу, 22 травня 2013 р.

 

Католики-китайці, які проживають в Італії, вирішили цього року зібратися в Римі, щоб відгукнувшись на заклик Святішого Отця, разом з ним молитися за Церкву на батьківщині. Представники китайських спільнот прибудуть до Вічного Міста 25 травня, проведуть різні молитовні зустрічі в римських святинях, а у неділю, 26 травня, візьмуть участь в проказуванні молитви «Ангел Господній» з Папою Франциском на площі Святого Петра.

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va