«Сьогодні воскреслий Христос проходить крізь усі зачинені двері карантину, щоб зустріти нас, Його учнів», - із Великоднього послання Глави УГКЦ
  • Чтв, 02/04/2020 - 18:52

Усі наші гріхи і хвороби, пандемії і страхи переможені Божою любов’ю. Він свого часу розіб’є зачинені двері карантину, усуне наш страх, який чатує за цими дверима, і покличе нас проголосити світові, як колись це зробили апостоли, що «Христос воскрес!».

Йдеться у Великодньому посланні Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ.

Предстоятель УГКЦ наголосив, що цього року незважаючи на особливі обставини ізоляції , в яким ми зустрічаємо Великдень, ніхто не в силі зупинити нашого радісного руху до Світла, «щоб у вірі в Христове воскресіння ми могли привітати одне одного радісним і переконливим «Христос воскрес!».

«Перед обличчям глобальної пандемії люди раптом побачили, що всі ми слабкі і смертні. Коронавірус став вбивчою небезпекою і для багатих, і для бідних. Увесь світ немовби спільно став закутий в адові кайдани. Страх захворіти і померти, біль втрати рідних і близьких та знайомих, темрява самотності й відчаю в умовах вимушеної ізоляції, зруйновані новітні способи комунікації та падіння світових економічних систем стали нашими спільними всесвітніми оковами. Як кайдани знерухомлюють невільника, так суворі правила карантину, єдиний необхідний засіб боротьби з цією смертоносною хворобою, вмить знерухомили все людство: летовища припинили роботу, потяги зупинилися, кордони між державами, про існування яких вже почали забувати, знову закрилися, як залізні непрохідні ворота», - зауважив Глава Церкви.

Далі Предстоятель УГКЦ підбадьорює: «У відповідь на темряву відокремлення і страху людини перед людиною як імовірним носієм вірусу смерті, ми зустрічаємо в цю ніч живого воскреслого Христа, який проходить крізь усі зачинені двері карантину, щоб зустріти нас, Його учнів. Усі наші гріхи і хвороби, пандемії і страхи переможені Божою любов’ю. Сучасні фізичні кайдани не мають сили перед духовною свободою віри і духу, перед життям вічним, даним нам у Христі Ісусі».

За його словами, святкуючи Пасху, «ми вже віримо і бачимо, що сучасна пандемія обов’язково закінчиться, а людство вийде з неї кращим, з відчуттям солідарності і єдності між собою, з глибшим розумінням значення і покликання людського життя».

Блаженніший Святослав привітав з празником Воскресіння і поблагословив усіх «здорових і хворих, сильних і немічних, молодих і старших, батьків і дітей». В особливий спосіб лікарів і медичних працівників «усіх, хто по-геройськи піклується хворими і потребуючими в цих надзвичайних обставинах».

«Нехай воскреслий Христос перемінить цей момент вселенського плачу і болю всього людства на пасхальну радість перемоги над хворобою і смертю, як Він цього ранку перемінив плач жінок-мироносиць на радість! Нехай дарує нам кожної миті дар перемоги над гріхом і відродження в любові та надії через зростання в нашому житті Божого дару вічного життя, що його ми всі отримали у Хрещенні! Щиро бажаю кожному з вас благословенних Великодніх свят, смачного свяченого яйця та світлої пасхальної радості, - побажав духовний лідер українців.