"Сьогодні вся Україна схиляє голови перед нашими героями, які віддали своє життя в бою за честь і волю Батьківщини", - владика Дмитро Григорак
  • Птн, 11/07/2014 - 10:55

40-річний Олег Гулько із м.Заліщики Тернопільської області загинув 7 липня  2014р.Б. у Антитерористичній операції на Сході.

Тіло бійця 9 липня зранку привезли до Тернополя і повезли далі додому. Труну супроводжували військові, з якими служив Олег, представники влади, Самооборони Майдану та Автомайдану. По дорозі відбулися прощання в Теребовлі, Чорткові та Товстому.

В Чорткові  на подвір’ї храму Верховних Апостолів Петра і Павла теж зібралася велика кількість людей, які разом із духовенством Бучацької єпархії УГКЦ молилися поминальну панахиду за упокій душі воїна Олега.

Панахиду очолив владикаДмитро (Григорак), єпарх Бучацький, який у своєму слові звернувся до присутніх:

«Сьогодні вся Україна схиляє голови перед нашими героями, які віддали своє життя в бою за честь і волю Батьківщини. Якби не вони, невідомо, що було б зараз з нами. Дякуємо воїну Олегу за волю України і  всім, хто віддав своє життя за нас з вами. Я хочу, щоб наші діти, які  зараз беруть участь у таборі на парафії, були тут і бачили, хто віддав життя за них,  за те, щоб та радість дитяча була можливою і   реальною».

Також владика  Дмитро наголосив: «Наш смуток і наш біль не є безнадійним.Наша перемога є неминучою,  бо це Бог підняв нас на цю  боротьбу і Він переможе. Так само і наші воїни, хоч вмирають, але   перемагають.

Ми просимо наших героїв молитися за нас, за те, щоб ця війна чимскоріше скінчилася і настав Божий мир.  Щиро співчуваємо родині. Вічна пам'ять героям.»

10 липня владика Дмитро у співслужінні духовенства Бучацької єпархії   теж очолив похорон в м.Заліщики.