«Сьогодні як ніколи потрібно переосмислити місію Церкви», - о. Джуліо Мікеліні
  • Чтв, 28/11/2019 - 17:17

28 листопада завершуються духовні науки для єпископатів Римо-Католицької та Греко-Католицької Церков, що відбуваються у реколекційному центрі «Світлиця» в Брюховичах. Головна тема духовних наук – Преображення Христове.

Проповідником цьогорічних конференцій є отець Джуліо Мікеліні, голова Богословського інституту в Ассізі, який також мав честь бути реколектантом для Святішого Отця Франциска.

«Сьогодні як ніколи потрібно переосмислити місію Церкви. Папа Франциск закликає нас до місіонерської переміни. Саме тема Преображення показує нам, як відбувається ця переміна – спершу бачимо на Таворській горі переміну самого Ісуса, а потім - переміну тих, хто з був з Ним на горі», - наголосив о. Джуліо.

За допомогою екзегези, духовного та богословського осмислення новозавітних текстів Святого Писання, реколектант закликав слухачів подумати про власну переміну у світлі особистої місії служіння, а разом з тим, про зміни, які ми хочемо бачити в Церкві.

У перших науках реколектант зосередився на темі сходження на гору, розглядаючи подібний досвід на прикладі старозавітних фігур Мойсея та Іллі, які сходили відповідно на гору Синай та гору Кармель і були присутні з Ісусом на Таворській горі. Отець Мікеліні також зосередив свою увагу на духовній подорожі апостола Петра з Капернауму до Тавору і як це відбилося на його покликанні проводу в Церкві.

Тема сходження з гори мала на меті спонукати слухачів до переміни серця і зміни способу служіння у Церкві. «В один момент Отець привідкриває учням славу, яку має Син, але сходячи з гори маємо шукати його не лише в славі, але в щоденному буденному житті....Церква, яка бачила на Таворській горі прекрасне обличчя Ісуса повинна пам’ятати, що людськість Сина Божого є тим засобом, яким Він промовляє до людини. Тому Церква немає втомлюватись віднаходити красу людяності в кожній пораненій людині.