Солідарність Папи Франциска із постраждалими внаслідок повені у Люрді
  • Птн, 21/06/2013 - 19:15

Після катастрофічної повені, яка принесла три людські жертви на південному заході Франції і затопила також і Марійський санктуарій в Люрді, одному з найбільших паломницьких центрів у світі, у п’ятницю 21 червня Папа Франциск висловив духовну та братню солідарність з жертвами та всіма, хто постраждав від цієї трагедії.

У посланні, яке в імені Святішого Отця кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Апостольської Столиці, надіслав єпископові Тарбу-Люрду, Папа високо оцінив зусилля, спрямовані на подолання цього стихійного лиха та збереження Марійського санктуарію.

Евакуйовано тисячі паломників, а Марійський санктуарій тимчасово вимушено зачинено, як також тимчасово припинені паломництва до Люрду. Затоплено ґроту об’явлень Пресвятої Богородиці, храм святої Вернадети, підземну базиліку святого Пія Х, Святі Меси відправляються тільки в базиліці Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії.

Вода поволі відступає, залишаючи за собою спустошення та масивні шари болота, серйозно пошкоджено 37 готелів для паломників.

Подібна повінь вже мала місце у Люрді наприкінці жовтня 2012 року.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va