Солідарність Папи з ромами та жертвами бомбардувань в Сирії
  • Нед, 08/04/2018 - 17:35

Євхаристійне богослуження, яке Папа Франциск відслужив на площі Святого Петра у неділю, 8 квітня 2018 р., завершилося проказуванням молитви «Царице Неба». Але перед тим Святіший Отець звергнувся зі словами привітання до всіх учасників спільної молитви, скеровуючи слова особливої вдячності до місіонерів Милосердя.

Привітавши з празником Христового воскресіння християн Східних Церков, Глава Католицької Церкви привітав присутніх на площі представників ромів та сінті з нагоди Міжнародного дня ромів. «Бажаю миру й братерства членам цих давніх народів та бажаю, аби сьогоднішній день сприяв культурі зустрічі та добрій волі взаємопізнання та взаємопошани. Саме ця дорога веде до справжньої інтеграції», – сказав Папа, попросивши ромів та сінті молиться за нього, а всіх разом – за сирійських біженців.

Після проказування молитви «Царице неба», перед тим, як уділити благословення, Святіший Отець також звернувся із закликом щодо ситуації в Сирії. «Із Сирії надходять жахливі новини про бомбардування з десятками жертв, між якими є чимало жінок і дітей. Новини про багатьох людей, уражених внаслідок дії хімічних речовин, вміщених у бомбах», – сказав він, закликаючи:

«Молімося за всіх загиблих, за поранених і за родини, які страждають. Не існує доброї чи поганої війни, і нічим, – так, нічим! – не можна виправдати застосування таких засобів масового знищення проти невинного населення». Папа також закликав молитися за політичних і військових лідерів, аби вони «обрали інший шлях – шлях переговорів, який єдиний може привести до миру».