Сомалійські ісламісти вбили шість християн в Кенії
  • Втр, 11/10/2016 - 13:51

Найробі, 10 жовтня, Шість християн були вбиті 6 жовтня в кенійському місті Мандера поблизу кордону з Сомалі. Відповідальність за теракт взяла на себе джихадистська організація «Аш-Шабааб», інформує агенція «Fides».

Всі шестеро вбитих приїхали в Мандера на заробітки з інших регіонів Кенії. Терористи в черговий раз «розправилися з приїжджими», зі скорботою зазначив місцевий католицький єпископ Джозеф Александер. За останні два роки  терористичне угрупування «Аш-Шабааб», що базується в Сомалі, скоїло на північному сході Кенії цілий ряд вбивств не-сомалійців і не-мусульман. Найгучнішою з них стала розправа з 148 християнськими студентами університету в Гарісса.

«Бойовики "Аш-Шабааб "стали втрачати підтримку сомалійців (в більшості своїй послідовників ісламу) через те, що вони вбили багатьох мусульман, - говорить єпископ Александер. - І тепер, коли вони нападають на якийсь населений пункт в Кенії, вони відокремлюють мусульман від християн, зберігючи життя першим і вбиваючи останніх». Ці атаки, додав єпископ, є помстою джихадистів за участь кенійських військ в операціях проти «Аш-Шабааб» в Сомалі.